Dette skremmer meg

Nå må jeg snart finne ut hva jeg skal bli. Jeg har lyst til å bli absolutt ingenting. Bortsett fra fotograf, men det er sykt vanskelig å få jobb som det, og jeg tror ikke jeg er flink nok. Jeg tror det er lurt å studere noe annet, få en ordentlig utdanning. Og jeg må begynne å studere neste høst. Men bare tanken på å åpne en skolebok igjen gjør at jeg bare vil gå og legge meg. Og hva skal jeg studere? Hva hva hva? Jeg fatter ikke hvordan det er mulig å velge hva man skal bruke resten av livet sitt på å gjøre. Dessuten føler jeg meg ikke god nok. Ikke god nok til å bli noe som helst. Selv om jeg plutselig fant ut at jeg ville bli tannlege, tenk om jeg ble den verste tannlegen noensinne? Tenk om jeg virkelig suger i det yrket jeg velger? Eller tenk om jeg ikke synes det er noe gøy i det hele tatt? Hvordan visste tannleger at de ville bli tannleger når de aldri hadde prøvd ut yrket før? Jeg skjønner ikke at folk kan velge framtiden sin så lett. Jeg vil gjøre noe jeg liker, og jeg vil gjøre noe jeg er flink til. Men jeg kan ikke vite om jeg liker det, eller om jeg er flink til det, før jeg har blitt det. Men hvordan kan jeg da velge hva jeg skal bli? Dette er så jævlig forvirrende, og jeg er nødt til å bestemme meg ganske så snart.

Det suger å bli voksen. Etter sommerferien kommer jeg aldri til å bo hjemme mer heller. Det er så vanvittig rart å tenke på.

5 kommentarer

Nanna

18.okt.2009 kl.19:05

Aaaaaww. Kjenner meg godt igjen, Elise! Jeg har surra innom så mye rart før jeg faktisk fant ut at det er tysk eller eventuelt et annet språk jeg vil studere!

Hege Loserface

19.okt.2009 kl.10:12

Jeg tror egentlig det er svært få som faktisk vet hva de vil bli. Eller... hva de skal ha som plan B for å si det sånn. Jeg aner ikke hva jeg vil bli. Eller jeg vet hva jeg vil... men jeg aner ikke hva jeg kan leve av...om du skjønner?

Jeg synes du er kjempe flink til å ta bilder jeg Elise. ^^,

Maren

19.okt.2009 kl.22:19

Jeg tror man rett og slett må satse! Jeg er i samme situasjon selv, syns det er vanskelig å velge linje på folkehøyskole til og med.. men tror man rett og slett må satse på noe en liker^^

21.okt.2009 kl.14:53

Agreed!

tinekatrine

22.okt.2009 kl.13:59

mitt tips er å ikke begynne på noe studie uten at du helt vet hva du vil. litt kjipt i bruke noen år på en skole, og så finner du plutselig ut "nei, dette var ikke noe for meg". og da har du ikke bare kastet bort masse tid, men du har også et stort studielån å tenke på :)

Skriv en ny kommentar

hits